Inhaltsverzeichnis:

Hue & ich - Gunook
Hue & ich - Gunook

Video: Hue & ich - Gunook

Video: Hue & ich - Gunook
Video: Ik Howaan Main , Barshaan Ich Rangi Hoi Sham, Shafaullah Khan Rokhri, Folk Studio Season 1 2024, Juli
Anonim

Hue & me ist ein Ambilight, das auf Op-Video reagiert. Dit Projekt ist eine Angeleverd Door de Hogeschool van de Kunsten Utrecht. Ein werkend Tastbaar-Prototyp, der von Arduino gebrukt wird, und ein interaktiver Programmierer, ein interaktiver Programmierer, ein Programmierer und ein System realisiert.

Davey Verhoef - Spieldesign - G&I1D.

Credits:

www.makeuseof.com/tag/make-ambilight-60/

Schritt 1: Benodigdheden

Benodigheden
Benodigheden

- Arduino

- Panel Mount USB B naar Micro-B Kabel

- Voedingsadapter 5V / 7A - 35W - 2.1mm DC Stecker

- 2,1 mm DC-Buchse (weiblich) - Schalttafelmontage

- Digitaler RGB LED-Streifen WS2812B - 30 LED - 1M

Schritt 2: Bettung

Bettzeug
Bettzeug

Laten wir beginnen mit dem LED-Streifen und dem Strippen, mit dem wir Daten, GND und 5V-Pin auseinander von Elkaar können, um eine Verbindung zu Arduino herzustellen. De rode kabel sluit je aan op de Vin, de bluewe kabel op de POWER GND en de Data kabel kan in Pin 5.

Maak gebruik van een Voedingsadapter om te Voorkomen dat je Arduino Türmarke. Soldeer de + en de - van de LED-Streifen aan de 2.1mm DC Hohlbuchse (weiblich) - Panel Mount.

Strip de Panel Mount USB B mit Micro-B-Kabel und USB-Kabel, um alle Daten zu installieren, die mit Arduino verbunden sind.

Schritt 3: Laad De Arduino Code En Test

Laad De Arduino Code En Test
Laad De Arduino Code En Test

Binnen dit Projektwort zowel Arduino als Processing gebruikt. Zorg er alleeerst voor dat je FastLED toevoegt aan je Arduino Libraries und deze code herunterladen. Wijzig op lijn 7 de hoeveelheid LEDs die je hebt en check lijn 47 om te checken of de goeie LED-strip is aangegeven. De strip die ik gebruik, gebruikt de WS2812B Chipsatz und GRB Farbreihenfolge. Om je strip te kalibreren kan je sogar kijken bij de FastLED documentatie. Over het algemeen moeten de standaard waardes gewoon werken as je dezelfde LEDs hebt aangeschaft.

Als letztes heb je de Verarbeitungskomponenten nodig van de Adafruit Projektcode. Voor het testen kann je de Colorwirl.pde öffnen. Vergeet niet weer sogar een aantal lijnen aan te pass; aantal LEDs op lijn 29 und serielles Gerät op lijn 44. Als Arduino het enige COM-Apparaat ist dat aangesloten, dan moet Serial.list()[0] voldoende zijn. Zo niet, tester und Serial.list()[1]. Test de app en met een beetje mazzel zie je een mooi gekleurde LED-Streifen.

Mocht je gelimiteerd zijn tot Processing, dan kan je alles gebruiken wat kompatibel ist mit Adalight(zoals Prismatik), maar voor nu gaan we het hebben over Processing kant.

Schritt 4: LED-Streifen Solderen En Monteren Op Je Scherm

LED-Streifen Solderen En Monteren Op Je Scherm
LED-Streifen Solderen En Monteren Op Je Scherm

Wir gaan nu de LED-Streifen löten und montieren auf dem Display. Om het proces hiervan wat plezieriger te maken, raad ik aan om als eerst de LED-strip aan elkaar te löten voordat je deze op je scherm monteert.

LASSEN SIE OP! Als je je LED-Strip bekijkt, dan zie je dat er een richting aangegeven wordt, dit is de richting die je moet volgen om je strip werkend te krijgen. Het klinkt misschien logisch, maar soldeer +5V aan +5V, Din aan Din en GND aan GND. De laatste strip kan je laten voor wat het is - soldeer deze niet aan het beginnen van de strip!

Schritt 5: Nogmaals Testen

Nogmaals Testen
Nogmaals Testen

Nu is het sogar kijken of al het soldeerwerk goed is gegaan. Starten Sie den Farbwirbel und den Kijk von alles werkt. Als je tevreden mit je Setup, dan kun je je scherm weer neerzetten zoals het hoort en gaan wir nu verder mit de Software.

Schritt 6: Adalight Configureren

Adalight-Konfiguratoren
Adalight-Konfiguratoren

Elke individuele LED moet nu gedefinieerd in de Software. Öffnen Sie Adalight.pde in der Verarbeitung en verander in lijn 87 hoeveel px je langs de kanten en bovenzijde hebt.

Hieronder vind je een regel mit "per-LED information" - dit is een lange lijst waarin all LEDs rondom de tv worden gedefinieerd. Elke LED Wort gedefinieerd Tür 3 Nummern:

- Monitornummer (Dit ist hoogstwaarschijnlijk 0, maar dit kan voor jou anders zijn).

- X coördinaten (0 ist links als je het scherm voor je hebt).

- Y coördinaten (0 ist de bovenzijde als je het scherm voor je hebt).

James Rankin ist ein Werkzeug, das die Grotendeels voor Jou Doet geschrevened hat. Okay, heeft hij een fix geschreven voor Widescreen-Filme.

Lassen Sie goed op von je geen extra Kommas von geschweiften Klammern hebt staan.

Schritt 7: Lehnen Sie sich zurück und entspannen Sie sich

Lehne Dich zurück und entspanne
Lehne Dich zurück und entspanne

Als je alles voor elkaar hebt, dan kun je lekker achterover gaan zitten und kun je lekker einen film kijken.

Empfohlen: