Inhaltsverzeichnis:

Arduino Launchpad - Gunook
Arduino Launchpad - Gunook

Video: Arduino Launchpad - Gunook

Video: Arduino Launchpad - Gunook
Video: Song Covers on my DIY Novation Launchpad 2024, Juli
Anonim
Arduino-Launchpad
Arduino-Launchpad

Dies ist ein Arduino Launchpad, das mit einem Arduino Leonardo und einer Adafruit Trellis-Grenze ausgestattet ist.

Ik heb dit gemaakt omdat ik heel erg van muziek houd, maar een hele hoop instrumenten niet kan bespelen und daarom graag een launchpad wou omdat je daarmee nummern kan spelen auf verschiedenen niveaus. Wat je kunt doen met een launchpad is dat je een nummer in stukjes hakt en elk geluid sample dat je gemaakt hebt op een knop plaatst, hierdoor kun je dus als je zelf het nummer maakt het zo moeilijk of makkelijk maken as je zelf wilijk Ein Launchpad ist eigenlijk een MIDI-Controller Alleen ist gemaakt, da er mit MIDI-Signalen LED's aanstuurt, dat ist was heb geprobeerd na te maken. De afbeelding die je hier ziet is een voorbeeld van hoe je het eruit kunt laten zien, echter is wat ze in de afbeelding gemaakt hebben nog geen launchpad maar een stepsequenzer waar je beats op zou kunnen maken, om dit na teen bouwen Ein anderer Code-Nodig-Vanuit von Arduino mit einer Zelfde-Bibliothek und einem Daarnaast-Programm, einer seriellen Schnittstelle von einem Computer, der ein MIDI-Signal enthält.

Schritt 1: Borden Vastmaken

Borden Vastmacher
Borden Vastmacher
Borden Vastmacher
Borden Vastmacher
Borden Vastmacher
Borden Vastmacher

Das Launchpad kann mit 8x8-Raster von LEDs ausgestattet werden, je nach System ist ein großes Raster möglich, mit dem maximale 8x16-Raster gemacht werden können. Toch raad ik aan om voor het maken van een launchpad het bij een 8x8 grid te houden aangezien dat het gebruikelijke is voor een Launchpad. Wel zul je hierbij merken dat je daardoor niet de knoppen van een launchpad hebt om de pagina's te switchen dus zul je waarschijnlijk je eigen cover moeten maken al wil je een speelbaar nummer erop spelen.

Wat je doet:

Je legt de borden allemaal neer en gaat op de boven kant de aansluitende Ground vlakken aan elkaar solen. (Zie afbeelding 1 en 2)

Hierna draai je de aan elkaar gesoldeerde borden om en ga je elke SDA mit SDA, SCL mit SCL, GND mit GND, 5V mit 5V und INT mit INT mit Löten. (Zie afbeelding 3)

Je kunt nu de LED's erin doen en solen, dit kan ook as het bord vast zit aan de Arduino

Schritt 2: Borden Adressen

Grenzadresseren
Grenzadresseren

Wat je doet:

Nu leg je de borden om gedraaid neer en zul je een aantal metalen plaatjes zien, dit zijn de adress platen, dit is waardoor de arduino het juiste bord straks aanspreekt. Je gaat elk bord een apart adres geven door de plaatjes te solen zoals in de foto:

Links oben A1

Rechts unten A2+A0+A1

Links unter A0

Rechts auf A0+A1

Schritt 3: Verbinden mit Arduino

Verbinden mit Arduino
Verbinden mit Arduino

Wat ga je tun:

Je gaat nu de borden met de arduino verbinden, je soldeert de kabeltjes van het rechtsbovenste bord met de arduino op de zelfde manier als dat je de borden aan elkaar hebt gemaakt. Dus SDA mit SDA, SCL mit SCL, 5V mit 5V en GND mit GND, de INT hoeft niet riesig gemaakt te voor dit Projekt Maar dit soou je wel kunnen tun as je er nog ander dingen mee zou willen doen.

Schritt 4: De-Code

De code bevind zich in het text bestand dat hierbij staat

Er zullen mensen zijn die dit gewoon kopieren en plakken, maar voor de mensen die wat uitleg willen.

Water in de code gebeurd is niet heel moeilijk, als eerste zit er de Trellis Library en de UNTZtrument Library in waardoor alles mogelijk is, daarna definen we de grootte van onze grid, als je dus een grotere wilt moet je dit al aanpassen en alle andere stukken in de code waarin deze opstelling wordt gebruikt. We creëren de startup met daarin de adressen van de borden zodat het juiste bord wordt aangesproken, we stellen de refresh rate in zodat het soepeler gaat lopen om te checken of een nieuw signal komt, we zetten alles op het bord uit het arna bord aangezet voor overschrijving met de toetsen.

Hierna wordt de noteOn en noteOff functie gemaakt zodat de arduino weet water moet gebeuren als een knop wordt ingedrukt.

Wir definieren Elke LED op het bord, hierin zul je zien dat de volgorde mee gaat met de borden en niet met de hoe de LED's liggen.

We zorgen dat de MIDI signalen binnen komen

Wir laten de MIDI signalen lezen

Wir checken of de knop is ingedrukt en veranderen de staat van de knop (aan/uit)

En we zorgen dat er MIDI overschrijving plaats kan vinden

Schritt 5: Uitvoeren

Zo nu heb je alles klaar voor je Arduino Launchpad, maar hij zal nog niet zomaar werken.

Wat je moet doen nu nog is het download van 2 programmas, a programma om Launchpad cover in the maken en te spelen zoals -Mittelklasse. So können Sie Ihr Handy mit dem Launchpad treffen, zum Download und zum Cover von Ihrer Lieblingsnummer und zum Herunterladen.

Arduino Launchpad Projekttür Joshua Wiranta

Empfohlen: