Inhaltsverzeichnis:

Lucky Puggo - Gunook
Lucky Puggo - Gunook

Video: Lucky Puggo - Gunook

Video: Lucky Puggo - Gunook
Video: For Lucky Puggo! 2024, Juli
Anonim
Glücklicher Puggo
Glücklicher Puggo
Glücklicher Puggo
Glücklicher Puggo

De Lucky Puggo is een system dat is ontworpen om katten (of iets anders dan een kat natuurlijk) te verjagen van bijvoorbeeld je tafel. Wanneer ist eine Katze 30 cm von Lucky Puggo aus dem Staat von Lucky Puggo und eine kurze Armbewegung von der Katze von der Terrasse zum Verjagen.

Die Inspiration für Lucky Puggo kommt von der japanischen "Maneki Neko" oft von Lucky Cat. Het beeldje met de opgeheven linker- of rechterpoot brengt geluk volgens de Japanse legendes. En omdat het katten moet verschrikken heb ik mijn variable van de Lucky Cat natuurlijk in de vorm van mijn favoriete hond gemaakt; de Mopshond. Natuurlijk kun je zelf kiezen voor een wat stoerdere hond in je eigen ontwerp!

Schritt 1: Schritt 1: Material Verzamelen

De Lucky Puggo werkt mit einem Sonar-Sensor die Meet-Hoe ver iets van het beeld af en as het Detecteert Dat er iets binnen 30 cm van de Lucky Puggo af staat zal het door middel van een servo een snelle armbeweging maken.

De benodigde materialen zijn:

1x Arduino Uno

1x Steckbrett

1x Servomotor

1x Sonarsensor

9x Jumperdrähte

Klei, Fersenleder klei…

Schritt 2: Schritt 2: Aansluiten

Schritt 2: Aansluiten
Schritt 2: Aansluiten

Sluit alles aan zoals ik heb aangegeven op de tekening.

Um jeden Sensor und Servo zu testen, ist ein Steckbrett erg handig. Als het allemaal goed werkt kun je ervoor kiezen het te solen voor extra stevigheid. Ik heb er zelf voor gekozen om het op het breadboard te laten zitten en er een stevige behuizing omheen te bouwen zodat het met geen mogelijkheid kan verplaatsen.

Schritt 3: Schritt 3: Code

De code sterben ik heb gebruikt kun je hier vinden as bijlage. Ik heb de afstand ingesteld op <31 omdat m'n tafel niet zo heel groot is. Voel je vrij dit aan te pass naar de afstand die jij denkt nodig te hebben.

Schritt 4: Schritt 4: Behuizing

Schritt 4: Behuizing
Schritt 4: Behuizing
Schritt 4: Behuizing
Schritt 4: Behuizing
Schritt 4: Behuizing
Schritt 4: Behuizing

In deze stap laat ik zien hoe ik de arm en de behuizing heb gemaakt. De Armsteek je uiteindelijk door je behuizing heen en maak je riesengroß aan de servo.

Wat heb je nodig voor de arm zodat het stevig is en toch soepel en light genoeg is voor de servo?

(Zie afbeelding 1, monteer alles in de volgorde van de afbeelding van links naar rechts.)

1x Servo (Stufe2)

1x M8 imbusbout (aangepast met een gelufje zodat de servo er in klikt)

1x Kogellager 8mm

2x Moer M8

2x Ringetje M8 voor de moertjes

1x afdichting kleinste formaat regenpijp

1x regenpijp met bocht (ziet er perfect uit voor een arm)

Zet alles in elkaar in deze volgorde en je resultaat zal er dan uitzien as afbeelding 2 van deze stap. Draai het love niet te strak aan, dan wordt de armbeweging minder soepel en zal je servo het waarschijnlijk niet trekken.

Voor de behuizing heb ik een prullenbak van de action gebruikt. Daar heb ik mijn arduino und onderdelen in verstopt und mit knex heb ik de servo-vastgezet. Snij uit de onderkant van de prullenbak een gat zodat de sensor er doorheen past. Maak ook een gaatje waar jij je arm wilhebben en maak die precies zo groot als de kogellager zodat je die stevig riesige kunt zetten met superlijm. Het liebe ziet er bij mij uit als afbeelding 3.

Nu het leukste gedeelte van het hele Projekt; pak zo veel klei als je kunt bemachtigen en maak om de prullenbak de behuizing van klei in welke vorm je maar zou willen. Ik koos dan voor een mopshond maar wees hierin vrij. Laat het 4 dagen drogen, likje verf en tadàà! Je eigen Lucky Puggo!