Inhaltsverzeichnis:

Troebelheidsmeter - Groep 7 - Gunook
Troebelheidsmeter - Groep 7 - Gunook

Video: Troebelheidsmeter - Groep 7 - Gunook

Video: Troebelheidsmeter - Groep 7 - Gunook
Video: HTST Pasteuriser - Pasteurizer - Training Animation 2024, Juli
Anonim
Troebelheidsmeter - Groep 7
Troebelheidsmeter - Groep 7

Quentin Cornelissen: 4753267 & Aron Lawniczak: 4482492

Hoe bouw je een troebelheidsmeter? Dat gaan wij proberen uit te leggen in deze anweisbar

Benodigheden:

LDR, stroomdraad, krimpkousen in verschillende maten, parfumtester, PVC buis of een ander plastic omhulsel, siliconen kit, messing koppelstuk, zware niet machine, doosje, lat, stappenmotor, bouten, moeren, metalen oplegstukjes 4x, metal to, kleiner Magnet, Röhre, Photon, Arduino, Powerbank, Gereedschap.

Schritt 1: LDR

LDR
LDR

Verleng de uiteindes van de LDR mit behulp van een Soldeer apparaat en dunne stroom kabels. Gebruik hiervoor een longte die geschikt is voor de diepte waarover je wilt gaan meten. Doe om de stroomdraden krimpkousjes om mogelijke kortsluiting te voorkomen. Plaats de LDR secuur in het glazen buisje, afkomstig van een parfumtester. Om het buisje wurde twee plastic omhulsels gedaan afkomstig van PVC Buis en een leg tube, deze zijn massgemaakt met lijm en wijdere krimpkousen. Aan het uiteinde wordt een messing koppeling aangebracht op het geliebte te verzwaren. Het heel wordt und heel gevuld mit einem Silikon-Kit om het water dichtte krijgen. Let hierbij op dat er geen siliconen in het glazenbuisje terecht komt waar de LDR zich bevindt. Om dit buisje wordt vervolgens ook een krimpkous ausgedehnt gemaakt om enkel licht op te vangen dat direct op de LDR schijnt. Aan de bovenkant van de constructie worden twee touwtjes vastgemaakt waarmee de constructie later kan zakken/heisen. Lassen Sie hierbij op de lengte van het touw.

Schritt 2: Gehäuse

Gehäuse
Gehäuse

Leeg een geschikt doosje van enige innerlijke compartimenten. Gebruik hiervoor een slijpmachine. Maak het doosje riesig aan de lat mit behulp van een nietmachine.

Schritt 3: Stappenmotor & LED

Stappenmotor & LED
Stappenmotor & LED

Maak een geschikt gat in het doosje zodat de aandrijfas van de motor er zonder moeite doorheen kan. Maak de motor vast aan de doos mit behulp van een bout en een moer. Verleng de drijfas mit behulp van een metalen klemstuk. Plaats hier twee ronde metalen oplegstukjes op the gaan dienen als geleiders van het touw. Plak twee oplegstukjes aan de rand van de lat; deze gaan dienen als geleiders van het touw. Plak ook een ijzer plaatje direct onder de spoel; hierop gaat de LED rosten.

Beide Leuchten von LED-Zijn verlengd und beveiligd mit krimpkousen. Die LED ist aus einem Kunststoffgehäuse und einer Röhre. Hieraan ist ein magnetischer Großraum.

Maak als laatste een gat in de doos. Hierdoor kan men de kabel van de LED und LDR gaan trekken.

Schritt 4: Volledige Konstruktion

Volledige Konstruktion
Volledige Konstruktion

Hier de volle Konstruktie ter overzicht van allen onderdelen onderling vanuit drie verschillende hoeken. Die Powerbank wird von een stroomkabel aangesloten aan de Photon, welke hij van stroom voorziet erfüllt. De Photon, Arduino und stappenmotor paneel sind alle drie voorzichtig in de doos gedaan en zijn klaar om aangesloten te worden.

Schritt 5: Photon Bekabeling En Code

Photon Bekabeling En Code
Photon Bekabeling En Code
Photon Bekabeling En Code
Photon Bekabeling En Code
Photon Bekabeling En Code
Photon Bekabeling En Code

Hier ist de bekabeling te zien. De lange blauwe kabels leiden an der LED. De lange schwarze kabel leiden naar de LDR. De Arduino ist aangesloten op de Photon als stroomvoorziening en op de D1 und D2 Pin. De viertal kabels weggaand van de Arduino leiden naar het stuurpaneel van de stappenmotor en uiteindelijk naar de stappen motor zelf. Der benodigde Code ist auch afbeelding toegevoegd.