Inhaltsverzeichnis:

Passagier-Teller. Viel Spaß beim Hacken - Gunook
Passagier-Teller. Viel Spaß beim Hacken - Gunook

Video: Passagier-Teller. Viel Spaß beim Hacken - Gunook

Video: Passagier-Teller. Viel Spaß beim Hacken - Gunook
Video: Nein Mama! Du darfst nicht rutschen 😂😶 2024, Juli
Anonim
Passagier-Teller. Viel Spaß beim Hacken
Passagier-Teller. Viel Spaß beim Hacken

Gemaakt-Tür.

Owen CiciliaTim JansenMees van Essen

Arduino-Fahrgastzähler: APC

Openbaar vervoer, wij maken allemaal weleens gebruik van. Je stapt soms de trein in en zoekend naar een zitplaats maar na twee coupés beslis je toch te gaan staan terwijl er 1 coupe verder misschien de ene perfecte zitplaats nog voor u vrij was. In de spits wanneer het druk is edereen dezelfde coupé instapt in hoop voor een zitplaats en de Conducteur omroept om verder naar voren te lopen omdat daar nog plek vrij is.

Tegenwoordig ist ein NS-Standort, an dem Sie jede Menge Coupés und jede Menge Höhenmeter finden, und ein Mooie toevoeging bij de Site. Maar alsnog is de problem soms dat er een massa mensen bij een coupé instappen die al vol zit. Hier hebben wij een oplossing voor bedacht. Wij hebben gezocht naar manieren om deze problem tegen te gaan. Een scherm boven de coupé deur die aangeeft hoeveel plekken nog vrij zijn. Zo kunt u van tevoren inschatten waar u in kan stappen en of er kans is om een zitplaats te vinden.

Diese Idee wird gerne mit einem Arduino realisiert. Door druksensoren in elke stoel te plaatsen und die te verbinden met een scherm die aangeeft hoeveel stoelen vrij zijn. De Arduino berekent op welke stoelen druk uitgeoefent wordt en geeft dat weer op het scherm as een getal. De schermen zullen boven bij deuren van de coupé geplaatst worden zodat de passagiers gelijk kunnen zien hoe vrij de coupé is. De arduino zal ook verbonden worden aan de wifi van de tein. Zo kan de arduino de aangegeven getal ook weergeven op de NS-Site. Op de site kunt u dan zien hoeveel coupés jou trein heeft plus hoeveel plekken er vrij zijn.

Deze-System ist nicht alle für NS-Passagiere geeignet. NS voorkomt zo irritities van hun passagiers. Zo kan NS ook beter overzien hoeveel zitplaatsen er nodig zijn bij bepaalde locaties en tijden in heel Nederland. Door dit systeem te gebruiken voorkomen weel irritations in het openbaar vervoer en zo kunnen wij het infrastructuur verbeteren voor comfortabele reizen in de toekomst.

Wir hebben de Arduino gebrukt en hiervoor een system bedacht om het aantal vrije plaatsen in een Trein Coupe te Tellen en weer te geven. Door middel van druksensors in de stoelen te doen die een signaal doorgeven aan een display boven de deur van de coupe of de buitenkant van de trein. zo kunnen de passagiers zien waar er nog ruimte ist voordat ze de drukken trein in stappen.

onderdelen.

- arduino.

- Arduino-Steckbrett.

- Ada Obst 0,56 LED-Anzeige.

- druksensoren.

- Kabel.

Schritt 1: De Ontwikkeling

Wir haben zijn begonnen mit het bestuderen van de Arduino, de mogelijkheden en hoe het werkt. en daarna zijn haben wir de design Thinking kennengelernt.

hoe zijn we op het idee gekomen. Wir hatten eine Brainstorm-Session über Waar je zoal aan irriteert in het dagelijks leven, wat voor een dingen je onhandig vind en graag zou willen dat het anders was. we zijn begann met brainstormen en zo zijn we op het idee gekomen om een display te maken in een trein die laat zien of er nog ruimte is zodat je niet de hele tijd moet doorlopen voordat je een plek heb gevonden. onderdelen voor Prototyp.

Schritt 2: De Display

De Display
De Display

wir zijn al allereerst haben mit het aan de praat krijgen van de display begonnen, wir hebben gebruik gemaakt van een Ada Fruit 0.56 led display.

Schritt 3: De-Sensor

De Sensor
De Sensor

wir hebben voor ons prototyp een druk sensor gemaakt, elke keer dat de sensor word ingedrukt gaat het cijfer op de display naar beneden, as de sensor word losgelaten gaat het

Schritt 4: Arduino-Code

/***************************************************

Dies ist eine Bibliothek für unsere I2C LED-Rucksäcke

Speziell für die Verwendung mit den Adafruit LED 7-Segment-Rucksäcken entwickelt -- https://www.adafruit.com/products/881 -- https://www.adafruit.com/products/880 -- https://www. adafruit.com/products/879 -- https://www.adafruit.com/products/878 9 Diese Displays verwenden I2C zur Kommunikation, 2 Pins sind für die Schnittstelle erforderlich. Es gibt mehrere wählbare I2C-Adressen. Für Rucksäcke mit 2 Adressauswahl-Pins: 0x70, 0x71, 0x72 oder 0x73. Für Rucksäcke mit 3 Adressauswahl-Pins: 0x70 bis 0x77

Adafruit investiert Zeit und Ressourcen, um diesen Open-Source-Code bereitzustellen. Bitte unterstützen Sie Adafruit und Open-Source-Hardware, indem Sie Produkte von Adafruit kaufen!

Geschrieben von Limor Fried/Ladyada für Adafruit Industries. BSD-Lizenz, der gesamte obige Text muss in jeder Weiterverteilung enthalten sein ************************************** **************/

#include // Aktivieren Sie diese Zeile, wenn Sie Arduino Uno, Mega usw. verwenden. #include #include "Adafruit_LEDBackpack.h"

Adafruit_7segment-Matrix = Adafruit_7segment();

Void setup () { #ifndef _AVR_ATtiny85_ Serial.begin (9600); Serial.println ("7-Segment-Rucksack-Test"); #endif matrix.begin(0x70); pinMode(7, INPUT_PULLUP); pinMode(8, INPUT_PULLUP); pinMode(9, INPUT_PULLUP); pinMode(10, INPUT_PULLUP); }

Void Schleife () { Int SitzeFree = 42;

int button1 = digitalRead(7); if (button1 == LOW) { SitzeFrei = SitzeFrei -1; }

int button2 = digitalRead(8); if (button2 == LOW) { SitzeFrei = SitzeFrei -1; }

int button3 = digitalRead(9); if (button3 == LOW) { SitzeFrei = SitzeFrei -1; }

int button4 = digitalRead(10); if (button4 == LOW) { SitzeFrei = SitzeFrei -1; }

// eine Gleitkommamatrix drucken.print(seatsFree); matrix.writeDisplay(); Verzögerung (50);

}

Empfohlen: